tirsdag 17. februar 2009

Tirsdag

Glemte og skrive igår, så her kommer gårsdagens innlegg. :D
Igår var det veldig mye stress med målestokken, og Linn fikk anfall av det som skjedde.
Men til slutt fant vi ut at vi ikke kunne være helt nøyaktig med tall når det gjelder og lage modellene, så vi er nå godt igang med modellene. :-)
Gårsdagen var fylt med kaos. Målestokken forsvant.
Byggninger ble satt på vent og diverse andre kriser oppsto, men selvfølgelig så ble ikke det noe
problem for D'klassen.
Vi tokk alt med en klype salt så var det på'n igjen.
Vi hadde jo fått skjært ut platen som da var blitt dobbelt så stor.
Dette førte til at vi kunne starte med havet (HURRA!)
Håja hadde også begynt å ta form, noe litt klumpete men form.
Jeg selv er egentli fornøyd med dagen som var.
Hadde det veldig gøy med malings farge tessting.

Hehe ;D det var dagen i går ^^

tirsdag

det ble en masse stress i gruppa sia de sleit med å finne riktig målestokk. men til slutt tokk vi nu bare og begynte og bygge vi holder nu på med breilia og aks.

Tirsdag

I dag begynte vi på modelen av Tyven. Vi tok fugemasse på for å lage formen.

Tirsdag

vi fikk lagt plata på bordet å har startet med havet.

tirsdag

tirsdag

I går var min første dag med prosjektet, pga jeg var bortreist på mandagen. Det var veldig artig å se hvor langt de hadde kommet og hvor mye de hadde planlagt på den lille tiden. Det første vi gjorde var at vi diskuterte en del, og så fant ut at vi måtte forstørre figuren vi hadde tegnet. Vi la også på to ekstra treplater, sånn at vi kunne forstørre figuren enda mer. Alle var enig i at det var best, sånn at bygningene ikke skulle bli alt for små. Helt på slutten av dagen i går begynte vi på havet, som er min gruppe, og vi kom med masse ideer for hvordan vi kunne havet til å se mest mulig ekte ut. Jeg hadde ikke noe lyst å avslutte skoledagen på grunn av at vi var kommet godt i gang. Gleder meg veldig mye til å jobbe i dag.

To dager unnagjort, tre igjen!

Nå var også dag to unnagjort. Dagen i dag har gått utrolig fort unna, og det har vært masse effektivitet. Nå kan man virkelig begynne å se for seg hvordan det hele kommer til å se ut, med alle modellene og alt på. Dagen i dag for oss på Tyvengruppa har bestått av forming av isopor, fuging, rydding, og enda mer fuging. Vi hadde først tenkt å legge fugemasse på alle sidene av Tyven, men vi fant fort ut at vi kommer til å bruke alt for mye fugemasse på det, så vi må ha noe under som kan skape formen vi vil ha. Det blir spennende og se hvordan fugemassen vi har påført vil se ut i morgen tidlig, altså hvor stor den kommer til å være. I morgen må vi nok prøve og sette som mål og få fuget alt vi skal fuge, for vi skal enda legge gips på, male, dekorere, osv. Det er bare gått to dager, men allerede nå begynner vi å stresse litt. Kommer vi til å klare dette? Det tror jeg.

Dag 2

Vi er nå begynt med å lage modeller av Breilia og Kulturhuset.
Vi har fått en skisse av Kirken med målestokk.
Jeg har tegnet kirken på A3 ark og er klar til å begynne med å lage modellen.

Lyssetingsprosjekt, andre dag

I dag startet vi dagen med å lage byens kystlinje ved hjelp av en overhead. De første 2 timene var det også litt debatt om hvilke målestokker vi skulle bruke i de forskjellige objektene: Håja, byen og Tyven. Det ble etter hvert enighet og Håja gruppa satte i gang med å finne høyde, lengde og bredde på tre forskjellige punkter på Håja. Vi fant forskjellige bilder av håja på nett og et bra oversiktskart.
Ut i fra de opplysningene og bildene vi hadde satte vi i gang med målestokken av Håja, og vi regnet ut hvor stor de forskjellige sidene skulle være i cm. Når dette var gjort gikk vi ned på sløyden og fikk tak i en treplate som vi sagde til med målene 1,50 m lengde og 0,95 m bredde, her tegnet vi fasongen på håja basert på kartet og målene vi hadde. Videre startet vi å tape fast en stor pappeske på Håja, denne ble saget til for å passe målene. Til slutt begynte vi å bruke fugmasse og melkekartonger for å forme Håja i høyden og tykkelsen. Nå står den til tørk og er klar til morgen dagen når vi starter og gipse øya. Målet for morgendagen er å bli ferdig med gipsingen av Håja, mens gipsen tørker, planlegger vi litt om hvordan vi skal starte lyssetingen, til sist har vi lyst å male den ferdig, men det kommer jo selfølgelig an på om gipsen er tørket. Morgendagen blir sykt bra!

Tirsdag

Joda, Hva kansje litt sein idag. I dag her vi prøvd og funne utstyr i de 3 første timene. Men vi fant dem til slutt. Vi ser at det er enda en godt del igjen, Men det kalre vi nu sikkert. I morra e det en ny dag glede nu mæ.

Tirsdag, dag 2...

Ja, da var dag to også ferdig, en rask og produktiv dag spør du meg.
De fleste kom på skolen idag med en innstilling på at vi idag kunne begynne med våre individuelle oppgaver, men vi fant fort ut at kartetområdet vi hadde merket av igår ikke kunne plasseres på platen. Men etter mye kutting og tilpassing ble det hentet flere plater opp slik at vi fikk utnyttet plassen mer uten å måtte presse byen helt sammen på en plate.
Vi på havgruppen startet dagen med å endre kartet og platene, men senere på dagen fikk også vi begynt på vår oppgave, havet.
Vi har fått testet ut forskjellige ideer og har endelig kommet fram til en løsning som består av pappesker, gips, fugemasse, plastposer og preseninger.
Tror at disse to dagene har lagt et godt start grunnlag for prosjektet og tror at i morgen vil vi kunne se store forandringer på platen som til slutt skal bli byen vår :)
Nå må vi også begynne å tenke på lyssetting!
Jeg fikk forresten også erfare (på en litt smertefull måte) hvordan man bruker en tapetkniv ordentlig :p

Tirsdag

I dag fikk vi på byen gruppa endelig begynt med modellene av noen av bygningene som skal være i byen, etter mye styr med målestokkene tidligere på dagen.
Selveste byen er også blitt skjært ut nede på sløyden å pusset på.
ja, da va den andre dagen færdi. Og idag har vi på fått begyndt å lage modellene av de bygningene vi skulle lage. feks, kultuhuset og skolen. måtte først finne målestokken og sånt, men vi fikk nu begyndt på modellan å kom ganske langt da, syns æ :)

Tyven

I dag har gruppa mi og jeg begynt å lage modellen av tyven. Vi har hold på med det i nesten hele dag.
Men vi skal jobbe videre med den i mora

Lys

Atter en gang har vi arbeidet med prosjektet på skolen, og i dag har klassen endelig bestemt seg for en felles målestokk, etter 2 skoletimer med oppildet diskusjon. Først i 3 time kune vi begynne å arbeide med fjellet gruppen min var blitt utdelt, noe vi lagde av pappkartonger og fugemasse. Beklageligvis står eieren av denne pcen bak meg og syter + klager masse MASSE over at jeg er så treg med å skrive. Sitat " Å herregud!!".
idag har vi jobba ganske bra , vi har samla inn masser av bilda og video
og har 3 avise/tv selskap som skal intervjue.
det har ellers vert ganske stressanes og æ trur det blir ganske knapt, men bra :D

Ny dag!

Idag har det gådd veldig bra. Kommet igang med isopor-tyven, og fuginga! Har lært mye om samarbeid til idag, å alle ser ut til å funke bra, unntat noen som er litt stressa.
Modellene tar form, og snart begynner "Puslinga" av "puslespillet.
Over og ut!

Slutten av dag 2:)

Da var dag 2 slutt.
Det har vært en dag med med mange blandede følelser og mye stress på noen elever.
Jeg har vært med å hjelpe by-gruppa, og vi har fådd begynt på Breilia-Skole modellen, vi har også begynt på modellen av Kulturhuset:)
Imorgen skal vi lage modell av Sykehuset og Hammerfest Kirke.
Det ble litt endringer idag angående målestokken, men ellers er det meste i orden.
Imårn er det dag 3, og flere utfordringer..
Gleder meg masse :D
Idag har vi fuget på modellen og skjært og skrapt på modellen.
Og jeg og christian har røddet som fy! og resten bare sprang bare bort.
vi har fuget på modellen

Tirsdag

Idag hadde vi en del problemer med å finne ny målestokk. Selvom vi ikke skulle bruke mer enn en dag på målestokk, så brukte vi altså da 3 timer av Tirsdagen også.
Meste skyldtes vel en lærer ved navn Jørn, som kom inn å hjalp oss med og finne den riktige målestokken, men hvis vi skal få dette ferdig kan vi ikke være 100% nøyaktige, men vi skal allefall få dette til å se ut som en fin by. :-)
I den tredje timen var vi godt igang med byen vårs, og fjellene. Selvom man ble litt frustrert på begynnelsen av dagen, ble det bedre utover dagen, men sånn som Gerd Mona sier "Hvis ingen blir frustrert under dette prosjektet er det rart."
Vi har allefall hatt ett godt samarbeid nå, og vi er igang med Breiliaskole, Kulturhuset, Kirka og littegran sykehuset. ;-)
Vi har fått mye medhjelp fra andre grupper, sånn som mediagruppa og håjagruppa. :-)
Kan vel ærlig innrømme at jeg var i tvil imorges om vi kom til å lykkes med dette prosjektet, men nå ser det litt mer lovende ut. ;-)

tirsdag

Idag begynnte vi med å finne ny målestokk (det tok sikkert de to første timene), før vi fant bilder av Håja.
Før vi begynnte på selve modellen som så langt består av fuge masse og melke kartonger og litago kartonger som sagde i for å få dem til å passe bedre til formen til håja.
Også har jeg tatt en del bilder for media gruppa.

Tirsdag

idag var det mye problemer i de to første timene men etterhvert ble det bedre og gruppene finn samkjørt seg ordentlig og hver gruppe fikk begynne å jobbe med sitt :)
vårs gruppe fikk kommet godt igang med håja, og i morgen skal vi begynne med og gipse og etterhvert male :)

Tirsdag

Da kommer dagens innlegg. Idag har vi brukt masse timer på å finne riktig utstyr, så vi kunne redigere video osv. Ingen pc'er her hadde de riktige greierne til å redigere videoen vi filmer. Men til slutt så fikk vi en svær data fra maurits som funker bra til film redigering. Har også hjulpet de andre gruppene med å sage ut havna på de platene som vi bruker. Ble egentlig litt bra, synes jeg, men "vi e jo 10d" . som Håvard sa! De andre er igang med og lage byen, håja, tyven, havet, osv så greier det vell kansje, men skal holde hardt. En uke er nok for lite på et slikt prosjekt. Selv når vi jobber igjenneom pausene og alt. Men vi er 10D, så dette går bra! ;D

Dag 2.

i dag hadde vi litt trøbbel med målestokk, vi holdt vell på et par timer med å diskutere hva den skulle være på.
Men når vi ble enige gikk det så det suste, og vi kom godt i gang med Håja-modellen.
Vi har kuttet plate som modellen kan være på, og Bjørn hentet byggeskum til gruppen, vi har brukt to bokser byggeskum. Så i morgen kan vi begynne å gipse og gjøre det ferdig. Den største utfordringen blir vell å lysssette Håja :)
Tja vi har no tadd masse bilde i dag og vi har filmet en hel masse. pluss at vi hadde problemer med utstyr så vi fikk låne en stasjonær pc av han maurits som vi har sætta opp på grupperommet uttafor klasserommet.